Składniki:
- 2 szklanki makaronu pełnoziarnistego
- 2 filety z kurczaka
Sos grzybowy:
- 2-3 łyżki suszonych grzybów
- 1 łyżka mąki
- 1-2 łyżki masła
- 1/3 cebuli
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy.
Grzyby gotujemy ok 20 min. Odcedzamy ale nie wylewamy wody z gotowania. Kroimy je na mniejsze kawałki. Roztapiamy masło i dodajemy mąkę robiąc tzw zasmażkę. Cebulę kroimy i podsmażamy. Do mąki dodajemy cebulę i zalewamy wodą z grzybów. Podgotowujemy i dodajemy pokrojone grzyby.
Makaron posypujemy kurczakiem i polewamy sosem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz