sobota, 7 grudnia 2013

Ryżowa sałatka

Kolejna sałatka z serii prosta i smaczna. Kilka składników a taki bogaty smak. Spróbujcie sami :)

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- torebka ryżu
- 500g pieczarek
- 1 cebula
- pęczek świeżego koperku
- łyżka masła
- majonez
- pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Kurczaka gotujemy w wodzie lub parowarze bez soli. Odstawiamy do wystudzenia i kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy na sypko. Studzimy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki o podsmażamy na maśle. Koperek drobno kroimy. Mieszamy ze sobą mięso, ryż, pieczarki i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez. Odstawiamy na kilka godz do lodówki.
Przed podaniem można dodać jeszcze raz majonez i wymieszać, ponieważ ryż może go wchłonąć.







                                                                          SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz