Przepis ten zagościł na dobre w naszej rodzinie i tak szybko jej nie opuści bo jest przepyszny.
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 15 dag sera np gouda (starty)
- przecier pomidorowy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy mięso jak na kotlety. Kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę i nadal podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy i zalewamy ok 1,5- 2 szklankami wody aby powstał sos. Mięso będziemy układać warstwami. Najpierw polewamy delikatnie sosem, układamy mięso, posypujemy serem i polewamy sosem aby całe przykryć.
Ostatnia warstwę posypujemy podwójnie serem i zalewamy sosem aby przykryć całe naczynie. Przed podaniem wstawić do piekarnika na 15-20 min. Podawać z ciepłą bagietką.
Ostatnia warstwę posypujemy podwójnie serem i zalewamy sosem aby przykryć całe naczynie. Przed podaniem wstawić do piekarnika na 15-20 min. Podawać z ciepłą bagietką.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz