sobota, 7 grudnia 2013

Szpinakowe zawijasy

Od dziecka wmawiałam sobie, że nie lubię szpinaku, mimo, że nigdy go nie próbowałam. ;)
Na starość człowiek mądrzeje. Teraz uwielbiam to danie.

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- szpinak (użyłam mrożonego 4 kulki)
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki sera feta
- sól, pieprz
- vegeta
- ew do panierki jajko i bułka tarta

Sposób przygotowania:
Filety podzielić, rozbić lekko ( aby mięso nie przywierało do tłuczka wkładamy je do foliowego woreczka). Przyprawiamy sola i pieprzem.
Podsmażamy mrożony szpinak na maśle. Gdy będzie już miękki dodajemy pokruszoną fetę i doprawiamy vegetą.












Szpinak układamy na kotletach i rolujemy. Możemy smażyć mięso lub dodatkowo obtoczyć panierką (najpierw w rozbitym jajku, później w bułce tartej)




SMACZNEGO! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz