Na starość człowiek mądrzeje. Teraz uwielbiam to danie.
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- szpinak (użyłam mrożonego 4 kulki)
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki sera feta
- sól, pieprz
- vegeta
- ew do panierki jajko i bułka tarta
Sposób przygotowania:
Filety podzielić, rozbić lekko ( aby mięso nie przywierało do tłuczka wkładamy je do foliowego woreczka). Przyprawiamy sola i pieprzem.
Podsmażamy mrożony szpinak na maśle. Gdy będzie już miękki dodajemy pokruszoną fetę i doprawiamy vegetą.
Szpinak układamy na kotletach i rolujemy. Możemy smażyć mięso lub dodatkowo obtoczyć panierką (najpierw w rozbitym jajku, później w bułce tartej)
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz