Postanowiłam zrobić ją w domu. Niestety nie dorównamy maszynie, która mrozi jogurt ale nasza granola smakuje o niebo lepiej a na dodatek wiemy dobrze z czego jest zrobiona. Spróbujcie i oceńcie sami.
Na 4 porcje
- 2 op jogurtu greckiego
- 4 łyżki cukru pudru ( jeśli ktoś lubi bardziej słodkie dodać więcej)
Mieszamy i odstawiamy do zamrażalnika. Co jakiś czas przemiksować i odstawiać ponownie do zamrożenia. Unikniemy wówaczas grudek. Proces ten może trwać do 3 godz.
Do wysokich szklanek układać warstwowo: łyżka jogurtu, płatki (musli z suszonymi owocami), chrupki orkiszowe, ulubione owoce, znowy płatki i chrupki po 1 łyżce i na koniec jogurt.
Można wykorzystać różne owoce sezonowe. Każdy ma swoje ulubione :)
Ja wykorzystałam pomarańcze, kiwi i granat. Pyyyycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz