wtorek, 11 lutego 2014

Pieczarkowo-szpinakowe placuszki FIT

A oto mój kulinarny eksperyment. Ostatnio próbuję zapanować nad wagą i coraz częściej w naszym domu pojawiają się dietetyczne posiłki jak np ten. Placuszki mimo, że robione pierwszy raz wyszły pysznie.
Spróbujcie!! :)

Składniki:
- 1 kulka mrożonego szpinaku
- ok 10 dag pieczarek
- 1 jajko
- kilka łyżek otrębów pszennych
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmrozić na patelni. Wystudzić. Pieczarki obrać i zestrzeć na dużych oczkach na tarce i wymieszać ze szpinakiem, jajkiem. Dodawać otręby do uzyskania gęstej masy. Poprawić do smaku i smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Można podawać z sosem czosnkowym.

Polecam. Bardzo pyszne i dietetyczne! ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz