Szybki, słodki obiad lub lekki deser! Oto przepyszne racuszki z bananami. Korzystając z tego, że sezon truskawek w pełni podałam je z sosem truskawkowym. Pychotka. Sami spróbujcie! :)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
- 1-2 banany
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- ew truskawki
Sposób przygotowania:
Składniki mieszamy ze sobą. Kroimy banany w plasterki i dodajemy do ciasta.
Smażymy na złoty kolor. 1 czubata łyżka na jeden racuszek.
Truskawki blendujemy i polewamy racuszki. Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz