czwartek, 3 lipca 2014

Bananowe racuszki

Szybki, słodki obiad lub lekki deser! Oto przepyszne racuszki z bananami. Korzystając z tego, że sezon truskawek w pełni podałam je z sosem truskawkowym. Pychotka. Sami spróbujcie! :)

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
- 1-2 banany
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- ew truskawki

Sposób przygotowania:

Składniki mieszamy ze sobą. Kroimy banany w plasterki i dodajemy do ciasta.
Smażymy na złoty kolor. 1 czubata łyżka na jeden racuszek.

Truskawki blendujemy i polewamy racuszki. Posypujemy cukrem pudrem.

                                             SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz