Składniki:
- ok 60 dag mięsa wieprzowego (użyłam szynki)
- cebula
- kilka ogórków kiszonych
-musztarda sarepska
- 1 kostka margaryny do smażenia
- przyprawy: sól,pieprz, majeranek
- ryż( jeśli ktoś woli ziemniaki)
Sposób przygotowania:
Ogórki kroimy w paseczki a cebulę w małą kosteczkę. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.Przyprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Posypujemy majerankiem, układamy ogórki i posypujemy cebulą i zawijamy. ( my nie lubimy ale można również dodać do środka zawijańca paseczki boczku)
Aby zapobiec rozwijaniu i wypadaniu nadzienia mięso zamykamy wykałaczkami.
W brytfannie roztapiamy ok 1/2 kostki margaryny. Gdy tłuszcz jest wystarczająco nagrzany smażymy mięso. Gdy mięso będzie wyraźnie zarumienione rozpoczynamy dolewanie wody aby mięso dusić. Powtarzamy czynność do momentu aż mięso nie będzie miękkie.
Podajemy z gotowanym ryżem lub ziemniakami .
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz