Składniki:
- ok 500g łososia
- świeży koperek
- pół cytryny
- kilka łyżek mąki
- oliwa lub olej do smażenia
Sos:
- 2-3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Sałatka:
- mieszanka sałat z rukolą
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/3 opakowania sera feta
- 1/3 papryki żółtej
Łososia oddzielamy od skóry i dzielimy na kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy pieprzem i solą, posypujemy posiekanym koperkiem i obtaczamy w mące. Przed włożeniem na patelnie otrzepujemy z nadmiaru mąki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Pomidora, paprykę, ogórka i fetę kroimy w kostkę. Mieszamy z sałatami.
Na sałatce układamy smażonego łososia i polewamy sosem.
SAMCZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz