piątek, 4 października 2013

Gdy zbliża się koniec miesiąca.... tani gulasz ;)

Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Mama czasami przygotowywała nam ten przysmak.
Robię go czasami na kolację a i naszym znajomym też smakowało, mimo, że to danie mało wyszukane ;)

Składniki:
- 4-6 parówek
- 2 jabłka
- 1/3 cebuli
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- majeranek, pieprz, sól

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do smażonej cebuli i nadal smażymy aż kiełbasa się zrumieni.



 Dodajemy przecier i chwilkę smażymy a następnie zalewamy ok 2-3 szklankami wody. Dorzucamy jabłka obrane i pokrojone w plasterki i dusimy do uzyskania przez jabłko miękkości. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem i delikatnie solimy.




Można podawać z bagietką.



                                                         SMACZNEGO :)



1 komentarz: