środa, 12 lutego 2014
Sałatka z tuńczyka
Przepis pochodzi od naszych łódzkich sąsiadów. :) Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za przepis na pyszną sałatkę!
Składniki:
- 5 jajek,
- 2 op puszki tuńczyka w sosie własnym,
- 1 cebula,
- ok 10-15 dag sera żółtego,
- 1/3 masła
-majonez
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy białko od żółtka. Osobno ścieramy na tarce. Tuńczyka odcedzamy z sosu i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Masło i ser scieramy również na tarce na dużych oczkach.
Sałatkę układamy warstwowo:
starte białka, starty ser żółty, 1 puszka tuńczyka, smarujemy warstwe majonezem, ścieramy masło prosto na sałatkę (wtedy się nie poskleja) ,pokrojoną cebulę, 1 puszka tuńczyka,smarujemy majonezem, posypujemy startymi żółtkami. Odstawić do lodówki na 2-3 godz.
Smakuje BOSKO! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz