Będąc na jednym ze szkoleń w Warszawie podano nam coś podobnego na obiad.
Stworzyłam swoją wersję. Uwielbiamy ją.... cóż tu dużo mówić! ;)
Składniki:
- 1 op szpinaku baby
- ząbek czosnku
- śmietana 18%
- ok 30dag łososia
- sól, pieprz
- makaron wstążki
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i obieramy łodyżki, kroimy lub rozdzieramy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Z łososia odcinamy skórę i kroimy w kostkę. Dodajemy do szpinaku i smażymy kilka minut. Do śmietany dodajemy łyżkę gorącego szpinaku i mieszamy i dodajemy wszystko na patelnię. Mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Gotujemy makaron i wykładamy ciepły sos szpinakowo-łososiowy.
Pychota! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz