Przepis kojarzony z Wielkanocą ale czasami przygotowuję je na gościnne śniadania. Bardzo prosta i smaczna alternatywa do jajek na twardo. Warto spróbować!
Składniki:
- 5 jajek
- 30 dag pieczarek
- cebula
- koperek
- majonez
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy wzdłuż na połowę i wyciągamy do miseczki żółtka.
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach i smażymy. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Żółtka zgniatamy widelcem, dodajemy schłodzone pieczarki, cebulkę. Dodajemy drobno krojony koperek i 2- 3 łyżki majonezu. Doprawiamy do smaku. Powstałą pastą wypełniamy białka. Dekorujemy świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz